Over ons

Wat is Chiro?

Een Chiro brengt kinderen en jongeren in hun vrije tijd samen, zonder onderscheid. Het is een plaats waar die energie even kwijt kan, waar je jezelf kan zijn en ervaringen opdoet die jaren later nog steeds een lach op je gezicht toveren.

De Chiro is een leerschool voor het leven. Al spelend leren we winnen en verliezen, leren we delen en respect tonen voor elkaar. Op de Chiro maak je bovendien ook vrienden voor het leven.

 

Wanneer?

Elke zondagnamiddag van 14u00 tot 18u00. Tijdens het winteruur is het voor de Sloebers, Speelclub & Rakwi's slechts Chiro van 14u00 tot 17u00.

 

Voor wie?

De Chiro is bestemd voor elk kind dat zijn zondagnamiddag samen al spelend doorbrengt samen met leeftijdsgenootjes, in plaats van nog maar eens saai achter de TV te zitten!

Naargelang de leeftijd zal een kind worden ingedeeld in een groep samen met kinderen van dezelfde leeftijd. Dit om een optimale Chiro-zondag te garanderen!

De minimumleeftijd is 6 jaar, voor zowel de jongens als de meisjes. Voor het werkjaar 2015-2016 kan iemand die na 31/12/2009 geboren is, zich nog niet aansluiten bij de Chiro. Dat zal helaas nog een jaartje wachten worden!

 

Afdelingen?

 6-8 jaar: de Sloebers
8-10 jaar: de Speelclub
10-12 jaar: de Rakwi’s
12-14 jaar: de Tito’s
14-16 jaar: de Keti’s
16-18 jaar: de Aspi’s

 

Wat heb je nodig?

Een uniform is noodzakelijk om bij de Chiro te zijn. Dit om het groepsgevoel te versterken, en om elkaar niet kwijt te raken als we eens op uitstap gaan! Maar, wat heb ik nu eigenlijk nodig voor mijn uniform?

  • T-Shirt:

Wij verkopen op de Chiro zelf onze eigen t-shirten. In tegenstelling tot deze van 'De Banier', staat hier ook ons eigen 'Chiro Boekt'-logo op! Zo'n t-shirt kost €7,50 en is elke zondag op de Chiro te verkrijgen. Vraag er naar bij de leiding!

  • Trui:

Net zoals onze t-shirten, verkopen wij ook onze eigen truien. Het ontwerp is verschillend voor de jongens en de meisjes, en er staat natuurlijk ook ons 'Chiro Boekt'-logo op! Zo'n trui kost €25,00 en is ook elke zondag op de Chiro te verkrijgen. Vraag er naar bij de leiding!

  • Short & Rok:

De chirobroek of rok kan helaas niet op de Chiro gekocht worden. Hiervoor zal men naar 'De Banier' in Hasselt moeten gaan. Voor meer informatie (openingsuren, adres), kan je even hun site raadplegen!

www.debanier.be/chiro/kledij

In De Banier kan je ook allemaal andere spullen vinden, van sokken tot zwembroeken. Deze kledingstukken zijn echter niet noodzakelijk voor een uniform!

 

Waar?

Chirolokalen Boekt
Ubbelvelden z/n (Ubbelstraat)
Boekt (Heusden-Zolder)
Grotere kaart weergeven